Szegedi katonai ügyész fojtotta meg alvó feleségét

Egy volt katonai ügyész 2022 novemberében megölte alvó feleségét Szegeden, miközben másfél éves gyermekük a szomszéd szobában aludt. Az RTL Híradó információi szerint a házaspár gyakran veszekedett, és a férfi pszichés problémái álltak a konfliktusok középpontjában.

A 47 éves férfi és felesége 2019-ben kötött házasságot, de kapcsolatuk már a gyermekük születése előtt megromlott. A nő szeretett volna segítséget nyújtani férjének, és arra ösztönözte, hogy keressen pszichiátriai kezelést. A férfi bár segítséget kért, gyógyszereit nem szedte rendszeresen. A házasságuk további mélypontra jutott, amikor az asszony bejelentette válási szándékát, bár később kapcsolatukban történt némi javulás.

A tragédia a Rókus városrészben található lakásukban történt, ahol egy veszekedés után az asszony elaludt a hálószobában. A vádlott éjfél után rátérdelt az alvó nő mellkasára és megfojtotta. A gyilkosság idején gyermekük a szomszéd szobában aludt.

A férfi a gyilkosság után a rendőrségre ment és feladta magát. A szakértői vélemény szerint részben kóros elmeállapotban volt a tett elkövetésekor. Az előkészítő ülésen a vádlott nem tett vallomást, de nem mondott le a tárgyalás jogáról, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.