Ez vár Magyarországra: itt a veszélyjelzés

A HungaroMet időjárás-előrejelzése szerint változóan felhős időre számíthatunk, délnyugatról érkező záporos gócokkal, amelyek északkelet felé haladnak. Szerdán és csütörtökön is több megyében érvényben van első szintű figyelmeztetés zivatar és felhőszakadás miatt.

A HungaroMet szerint szerdán délnyugat felől kisebb-nagyobb záporos gócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, délkeleten néhol zivatar is kialakulhat. Az északias szél mérsékelt marad, de a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Budapesten felhős időre kell számítani, záporesővel, és az északi, északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. Késő estére a hőmérséklet 16, 17 fok köré hűlhet le.

A Balatonnál az estétől mérséklődnek az erős széllökések, az éjszaka második felében az északnyugati szél helyenként megélénkülhet, a nyugati medencében akár meg is erősödhet. A Velencei-tónál a mérsékelt északnyugati szél eleinte még többször megélénkül, majd estétől mérséklődik. Mindkét tónál többnyire erősen felhős lesz az ég, és délnyugatról érkező futó záporok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a déli vízparton 14, 15 fok, másutt 12, 13 fok körül várható.

Szerdán hat megyében van érvényben első szintű figyelmeztetés zivatar miatt, míg felhőszakadás miatt két megyében.

Csütörtökön a felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti részén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a hosszabb ideig felhős nyugati tájakon ennél hűvösebb is maradhat az idő.

Budapesten csütörtökön szakadozik a felhőzet, több órára kisüt a nap, és a csapadék esélye délutántól csökken. Az északi, északnyugati szél élénk lökések kísérhetik. Késő estére a hőmérséklet ismét 16, 17 fok köré hűlhet le.

Csütörtökre 10 megyére adtak ki első szintű figyelmeztetést zivatar miatt.