Vádemelés a balesetet okozó és segítségnyújtást elmulasztó sofőr ellen

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly nyáron gondatlanságból közúti balesetet okozott egy Kalocsa környéki településen, majd elhagyta a helyszínt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült idős biciklisnek.

A vádlott nem adott elsőbbséget egy jobbról érkező kerékpárosnak, aki emiatt az autójának ütközött és elesett. A baleset következtében az idős nő maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A sofőr a baleset után megállt, de miután látta, hogy az elütött nő felállt, lazán elhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan megsérült nőnek. Az eseményről videófelvétel is készült, amely dokumentálja a történteket és a vádlott elhajtását.

Az ügyészség a férfi ellen a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség szerint a baleset azért következett be, mert az autós megszegte a KRESZ azon előírását, amely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni minden jobbról érkező jármű részére.