Kuvaiti munkásszállóban pusztító tűzvész követelt több mint harminc áldozatot

Kuvaitban, a Mangaf városában egy munkásszállón keletkezett tűz következtében legalább harmincöt ember vesztette életét.

Szerdán kora reggel ütött ki a tűz egy munkásoknak otthont adó épületben Kuvaitban, a Mangaf városában. A tragédiáról a Reuters számolt be, a kuvaiti rendőrség és az állami média információira hivatkozva. A helyi hatóságokat a tűzesetről helyi idő szerint reggel 6 órakor értesítették.

Íd Rasid Hamed vezérőrnagy elmondása szerint az épületet munkavállalók elhelyezésére használták, és a tűz kitörésekor nagyszámú munkás tartózkodott benne. Egy meg nem nevezett rendőrségi vezető a helyi állami televíziónak nyilatkozva hozzátette, hogy tucatnyi embert sikerült kimenteni, de sokan a tűz füstjének belélegzése miatt vesztették életüket.

A kuvaiti egészségügyi minisztérium adatai szerint a tűz következtében mintegy negyvenhárom ember került kórházba, közülük négyen életüket vesztették. Azonban nem tisztázott, hogy ez a négy halálos áldozat a korábban említett harmincötön felül értendő-e. Az X közösségi platformon megjelent találgatások szerint a halálesetek száma negyven fölé emelkedhet.

A tűzeset körülményeiről további részleteket egy videó is megosztott, amelyet az X közösségi platformon tettek közzé. A felvétel szerzője szerint a tűz egy raktárhelyiségben kezdődött, ahol az épületőrség gázpalackokat tárolt. A videót Jarah Aldhafeeri, egy közösségi média felhasználó osztotta meg, aki szerint a tűz az egész épületet elborította.