TNT Inti újabb szívműtét után: így érzi magát a zenész

Zuber Krisztián, ismertebb nevén TNT Inti, nehéz időszakon van túl, miután szívelégtelenséggel diagnosztizálták, és több beavatkozáson is átesett. A zenész most megosztotta, hogyan érzi magát az újabb műtét után.

Zuber Krisztián, vagyis TNT Inti, aki gyerekkora óta küzd szívritmuszavarral, már a harmadik szívműtétjét élte meg nemrégiben. Korábban a problémával műtét nélkül is együtt tudott élni, de az állapota az elmúlt években romlott.

Az RTL Fókusz című műsorban beszélt arról, hogy a betegség miatt már 5-10 méter sétálás után is pihennie kellett, és alvás közben is fulladást érzett.

"Aludni nem tudtam, mert a végén már nem mertem elaludni, mert nem kaptam levegőt. A tüdőm is annyira tele volt vízzel, hogy azt éreztem, ha elalszom, reggel nem fogok felkelni" – idézte fel a nehéz időszakot Zuber Krisztián.

Elmondása szerint először nem akart orvosi segítséget kérni, de volt párja, Sáfrány Emese rávette, hogy orvoshoz forduljon. A legutóbbi műtét során bizonyos izmokat égettek ki a szívében, amelyek a ritmuszavart okozták.

Zuber Krisztián azt is elárulta, hogy évente 40-50 koncertet ad, és bár sportos, egészséges életmódot folytat, szívelégtelensége 4-es szintű. A gyógyszerek és az egészséges életmód hatására szívének teljesítménye 20 százalékról 50 százalékra javult. Orvosa szerint ez jó eredmény.

A zenésznek a közeljövőben további vizsgálatokon kell részt vennie, hogy kiderüljön, betegsége örökletes-e, ami különösen fontos számára, mert ha igen, lányának is tudnia kell róla.