Sulyok Tamás köztársasági elnök tájékoztatást kapott a világ válságövezeteiről

A Honvéd Vezérkar vezetője, Böröndi Gábor vezérezredes és Tajti Norbert tábornok, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója szerdán a Sándor-palotában tájékoztatta Sulyok Tamást, Magyarország köztársasági elnökét a világ válságövezeteinek helyzetéről és a Magyar Honvédség aktuális feladatairól.

A köztársasági elnök meghallgatta a két tábornok jelentését, amely részletesen kitért a világban kialakult gócpontokra és válságövezetekre. Kun Szabó István vezérőrnagy, főhadsegéd nyilatkozata szerint a jelentésben szerepelt a Magyar Honvédség jelenlegi állapota, technikai és személyi feltételei, valamint azok a folyamatok, amelyek a jövőbeni változásokat előidézhetik.

Sulyok Tamás, mint a Magyar Honvédség főparancsnoka, elfogadta a jelentést és kérte, hogy a honvédség továbbra is biztosítsa és garantálja azt a harci készültséget, amely biztosíték az ország szuverenitásának megvédésére.

A tájékoztatón emellett szóba került a toborzás, a technikai korszerűsítések, beszerzések, a személyi állomány feltöltöttsége, a fejlesztési projektek, valamint a jogi környezet, amely lehetővé teszi a hadsereg modern és korszerű alkalmazását.

Mindeközben Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával találkozott és tárgyalt a katonai szövetség júliusi csúcstalálkozójáról és az orosz–ukrán háborúról.