Russell Crowe és a Gladiátor 2: Féltékenység és nosztalgia

Russell Crowe, a Gladiátor első részének főszereplője, nem rejti véka alá érzéseit a hamarosan érkező folytatással kapcsolatban, amelyben már nem vesz részt.

A Gladiátor 2, amely várhatóan novemberben kerül a mozikba, érthető módon kellemetlen érzéseket vált ki Russell Crowe-ból, hiszen a karaktere, Maximus, az első rész végén meghalt. Crowe egy interjúban beszélt arról, hogy mivel ő már "hat láb mélyen fekszik a föld alatt", nincs beleszólása a folytatás tartalmába, bár néhány dolog, amiről hallott, nem tetszik neki, és úgy érzi, azok nem illenek a karakter morális útjához. Emellett a színész elárulta, hogy egy kis melankólia és féltékenység is megfogalmazódik benne, amikor a Gladiátorra és annak hatására gondol, amely két és fél évtizeddel ezelőtt nyitotta meg előtte a lehetőségeket.

A Gladiátor folytatásának ötlete már a bemutató után felmerült, és az évek során több különböző forgatókönyv is született. Egyik ilyen a zenész és író Nick Cave által írt verzió volt, amelyben Maximus a halálból tér vissza, és időutazásba kezdve többek között a második világháborúban és Vietnámban is harcol. Bár ez a verzió nem nyerte el a stúdiófőnökök tetszését, a Gladiátor 2 továbbra is napirenden maradt, és a tervek szerint Maximus unokaöccse, Lucius kerül a középpontba. A folytatásban Paul Mescal alakítja Luciust, aki Lucilla felnőtt fia, és akit az első részben még gyerekként szőttek bele a cselekménybe. Olyan neves színészek is feltűnnek majd, mint Pedro Pascal, Derek Jacobi, Denzel Washington, Barry Keoghan, Joseph Quinn és Connie Nielsen, a rendező pedig – az első, öt Oscar-díjat begyűjtő Gladiátorhoz hasonlóan – Ridley Scott.

A közösségi médiát nemrégiben bejárta egy fotó, amin Paul Mescal látható teljes jelmezben, és elképesztően hasonlít Russell Crowe-ra, az első film főhősére. A forgatás nagyrészt Marokkóban zajlott, ahol egy robbanásos baleset alkalmával többen is megsérültek a stábból, ám a Mescalról készült felvételeket Kelet-Sussexben rögzítették. A Gladiátor 2 története Maximus halála után játszódik, és úgy tűnik, a folytatás ismét egy izgalmas történelmi kalandot ígér a nézőknek.