Roland autóját húzták meg, de a biztosító szerint mégis ő a hibás

Apró koccanásból hatalmas kalamajka kerekedett, amikor Roland autóját meghúzták, a rendőrség szerint nem ő volt a hibás, a biztosító mégis ráhárította a felelősséget.

Tavaly májusban Törökbálinton egy parkolóból tolatva Roland autójának ajtaját egy Mercedes sofőrje nyitotta rá, legalábbis ezt állapította meg a közlekedési műszaki szakértő. A rendőrség szerint a Mercedes sofőrje volt a hibás, aki hirtelen és szabálytalanul nyitotta ki az ajtót, ezért 50 ezer forint pénzbüntetést is kapott.

Roland szerette volna maga mögött hagyni az esetet, de a biztosítója, az Union egy évvel később újra felhozta az ügyet. A biztosító szerint Roland volt a hibás, és már kártalanították is a Mercedes sofőrjét, így Rolandnak vagy ki kell fizetnie a 78 951 forintot, vagy elveszíti a bonus-fokozatát és a kedvezményeket.

Roland elmondása szerint több mint 500 ezer kilométert vezetett már, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen helyzetben őt minősítsék károkozónak. Az Union biztosító nem reagált sem Roland, sem a lap megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy miért találták őt hibásnak a rendőrségi határozat ellenére.

Egy független biztosítási szakértő szerint a biztosítók végezhetnek saját vizsgálatot, de ő még nem találkozott hasonló esettel a gyakorlatban. A szakértő számára is érthetetlen, hogy a rendőrségi eljárást miért nem veszik figyelembe, hacsak nem arról van szó, hogy a biztosító nem tudott a hatósági határozatról.