Német turista részegen buldózert lopott Mallorcán

Egy német turista letartóztatásra került Mallorcán, miután részegen ellopott egy buldózert, majd balesetet szenvedett vele, több mint 9 métert zuhanva.

A The Sun beszámolója szerint a 26 éves férfi a S’Arenal üdülőhely közelében található kőbányából tulajdonította el a munkagépet, amivel később felborult és több mint 9 métert zuhant. A baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett, de képes volt segítséget kérni egy közeli háztól, ahol később a rendőrség őrizetbe vette.

A rendőrség szerint a turistának nagy szerencséje volt, hogy túlélte a zuhanást. A buldózer, amelynek értéke 350 ezer euró (körülbelül 138 millió forint), jelentős károkat szenvedett, és a cégnek cseregépet kellett vásárolnia. Jelenleg még nem ismert, hogy a német férfinak mekkora kártérítést kell majd fizetnie a történtekért.

A hatóságok nem erősítették meg, de helyi források szerint a turista ittasan vezette a munkagépet. Egyelőre tisztázatlan, hogy a férfi milyen szándékkal lopott buldózert, de felmerült a feltételezés, hogy viccből akarta a szálloda előtt leparkolni.