Láncot alkotva húztak ki egy sodródó férfit a Dunából

A Készenléti Rendőrség munkatársai mentették ki a Dunából azt a férfit, aki a Margitszigetnél sodródott a vízben. A férfi öngyilkossági szándékkal ugrott a vízbe, de a rendőrök gyors beavatkozásának köszönhetően életben maradt.

Kedden 10 óra körül történt az eset, amikor egy Készenléti Rendőrséghez tartozó járőr észrevette a Margitszigeten, hogy a Dunában egy férfi sodródik, akinek csak a feje látszott ki a vízből. A rendőr azonnal cselekedett, és megkérte a férfit, hogy kapaszkodjon bele a közelben lévő hajókikötő sodronykötelébe, amit sikerült megtennie. Ezután a rendőr segítséget kért társaitól.

A helyszínre érkező kollégák – Hoffmann Péter r. főtörzsőrmester, Pálóczi Zsolt r. törzszászlós, Kékedi Máté r. őrmester és Csikós István r. törzszászlós – egymás csuklóját és a drótkötelet megragadva láncot alkottak, majd az egyikük megfogta a férfi kezét és kihúzta a partra. A kihűlt férfit pokróccal takarták be, és értesítették a mentőket.

A férfi később elárulta, hogy öngyilkossági szándékkal ugrott a vízbe a Megyeri hídról. A mentőszolgálat munkatársai a férfit kórházba szállították további ellátás céljából.

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!