Gyilkosság Bécsben, a rendőrök lelőttek egy román férfit

Lövések hallatszottak kedden este Bécs Floridsdorf városrészében, és rövid időn belül rendőr- és mentőautók érkeztek a helyszínre.

Az eseményeket követően az osztrák sajtó beszámolói szerint a környék lakói értesítették a hatóságokat, miután egy hangos veszekedés zavarta meg a nyugalmat. A rendőrök a helyszínre érkezve egy meztelen felsőtestű, baltát szorongató férfit találtak, aki az utcán sétált. A férfi támadó magatartást tanúsított a közeledő rendőrökkel szemben, akik ezután tüzet nyitottak rá.

A 26 éves román állampolgárságú férfi életét már nem sikerült megmenteni, a helyszínen elhunyt. Az ORF.at információi szerint a férfi korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, és büntetett előéletű volt, korábban is követett el erőszakos bűncselekményt. Markus Dittrich rendőrségi szóvivő elmondta, hogy az egyik rendőr rálőtt a támadóra, ennek következtében a férfi meghalt, míg egy másik rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

A rendőrségi helyszínelés során egy közeli lakásban egy további tragikus felfedezést tettek. Egy huszonkét éves chilei állampolgárságú nő holttestére bukkantak, akit szintén baltával öltek meg. A nő súlyos fejsérüléseket szenvedett, és a feltételezések szerint ő lehetett az elkövető eredeti áldozata. Az osztrák média beszámolója szerint az incidens egy lakásban zajló hangos veszekedéssel kezdődött, feltehetően ezért riasztották a szomszédok este fél kilenc körül a rendőrséget.