A magyar tőzsde erős kezdése és a nap sztárja a Telekom

Kiváló hangulatban indult a nap a magyar tőzsdén, ahol a BUX-index 0,8 százalékos emelkedéssel, 70 316 ponton állt a kereskedés első perceiben, a blue chipek árfolyamának növekedését a Magyar Telekom vezette. A vállalat árfolyama legutóbb 2007 májusban volt ilyen magas szinten. A nap végére a BUX-index 0,7 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest.

A BUX-index jelenlegi pozíciója a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlagok fölött helyezkedik el, ami azt jelzi, hogy a hazai részvényindexen egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a fontosabb időtávokon. A magyar részvénypiacon jó a hangulat, hiszen mind a négy hazai blue chip árfolyama emelkedést mutat. A Magyar Telekom árfolyama 2,9 százalékos pluszban zárt, az OTP árfolyama 0,7 százalékos pluszban állt, a Mol árfolyama 0,4 százalékot emelkedett, míg a Richter árfolyama 0,1 százalékos mínuszban volt az előző napi záróárfolyamához képest.

A közepes kapitalizációjú részvények, azaz a midcapek piacán vegyes a kép a mai nyitásban; a BIF és az Opus árfolyama emelkedett a leginkább, míg az Alteo és az Appeninn kezdte a leggyengébben a napot. Az Alteo papírjai 1,0 százalékkal, míg a PannErgy árfolyama 0,7 százalékot esett. A magyar tőzsdén ma reggel a legjobban és leggyengébben teljesítő részvények között szerepelnek többek között az OTP és a Magyar Telekom, valamint a Delta is felkerült az öt legforgalmasabb papír listájára. A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 4,0 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepel még a Richter, a Magyar Telekom, az Opus és a Mol részvénye is.

Fontos megjegyezni, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak, és részletes jogi információkért érdemes további forrásokhoz fordulni.