Többmilliárdos álomnyereményre van kilátás a lottón

Közel három és fél hónapja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így a szerencsevadászok ezen a héten már 3,03 milliárd forintért szállhatnak versenybe.

Az Ötöslottó főnyereménye már több mint három hónapja növekszik, és a játéktörténet során ritkán fordul elő, hogy az összeg átlépi a 3 milliárd forintot; ez az elmúlt 67 évben mindössze a 14. alkalom. Idén kétszer, a 8. és a 9. héten már volt nyertes, de azóta, 15 hét alatt nem volt telitalálat, így a nyeremény tovább gyűlik.

A lottózók körében nő a játékoskedv, amikor ilyen magas a tét, és nem csak a rendszeres játékosok, hanem új szerencsevadászok is csatlakoznak a játékhoz. A legkedveltebb számok a 13-as, a 7-es, a 21-es és a 3-as, amelyek közül a 13-as számot a mostani halmozódási időszak alatt már háromszor is kihúzták, míg a 38-as számot négyszer.

A Játékoskártyával történő játék esetén a nyereményeket 80 nap után automatikusan kiutalják, ha a játékos megadta a szükséges bankszámlaszámot. Az Okoslottó alkalmazásban a játékosok eltárolhatják kedvenc számaikat, véletlenszerű számokat generálhatnak, és minden nyeremény esetén értesítést kapnak.

A főnyeremény halmozódása legfeljebb 52 hétig tarthat, utána, ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálat, a nyereményt a részvételi szabályzat szerint a többi nyertes között osztják fel.