Kórházba került Oprah Winfrey

Oprah Winfrey műsorvezető gyomorrontás gyanújával került kórházba, ami miatt több megjelenését is ki kellett hagynia. Ismerősei szerint Oprah elég rossz állapotban volt, mindkét végéből jött valami, kiszáradt és infúziót kellett kapnia, de már javulófélben van. A műsorvezető elmondása szerint fogyókúrás gyógyszereket szedett, amelyek nagy valószínűséggel okozták a problémát. Oprah Winfrey azután került kórházba, hogy bevallotta, Ozempic nevű, cukorbetegek számára előállított gyógyszert használt a fogyás érdekében.

Oprah Winfreynek a CBS Mornings című műsorában kellett volna szerepelnie a héten, hogy népszerűsítse David Wroblewski Familiaris című könyvét, amely az Oprah's Book Club legújabb tagja, de a kórházi kezelése miatt nem tudott megjelenni. Közeli barátja, Gayle King tájékoztatta a nézőket Oprah távolmaradásáról, és elárulta, hogy Oprah gyomorrontása miatt került kórházba, ahol infúziót kapott, annyira kiszáradt.

Gayle King reményét fejezte ki, hogy Oprah nem bánja, ha megosztja betegségének részleteit, és megnyugtatott mindenkit, hogy barátja rendbe fog jönni. Oprah távollétében David Wroblewski mégis megjelent a műsorban, hogy népszerűsítse a könyvét, és Oprah Winfrey a közösségi médiában is támogatta a kampányt. Könyvklubjának Instagram-oldalán posztolt egy fotót, ahol mosolyogva tartja a könyvet, és dicsérte a szerzőt, hogy a könyv ragyogóan ötvözi a történelmet, filozófiát, kalandot és miszticizmust.

Oprah Winfrey a People-nek adott interjújában bevallotta, hogy Ozempic nevű fogyókúrás gyógyszert használt, és már jóval azelőtt ajánlotta az embereknek, hogy maga is szedni kezdte volna. Védekezve hozzátette, hogy az orvosilag jóváhagyott recept a testsúly kezelésére és az egészség megőrzésére számára megkönnyebbülésnek, megváltásnak és ajándéknak tűnik. Oprah megosztotta, hogy a súlya miatt a múltban többször is nevetségessé vált, ami mélyen érintette őt, és elmondta, hogy emiatt őt és másokat is hibáztattak és megszégyenítettek. A híres televíziós néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy távozik a súlycsökkentő diétájáról híres Weight Watchers igazgatóságából, aminek 2015 óta volt tagja, majd nem sokkal később bemutatták a Shame, Blame and the Weight Loss Revolution című műsorát, amiben szakértőkkel és hétköznapi emberekkel beszélgetett a vényköteles fogyókúrás gyógyszerekről.