Mobilhasználat korlátozása egy újszászi iskolában

Egy újszászi általános iskolában már életbe léptették a mobiltelefon-használat korlátozását, amely pozitív változásokat hozott az intézmény közösségi életében.

A kormány egy friss törvénymódosítás révén megtilthatja az iskolai mobiltelefon-használatot, amelynek célja, hogy csökkentse a diákok figyelmének elterelődését a tanulásról és az internetes zaklatás lehetőségét. Jelenleg az iskolák házirendje rendelkezik a mobilhasználat szabályozásáról, de az okostelefonok egyre növekvő elterjedése miatt felmerült az igény egy egységes szabályozásra.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint azonban a korlátozás felesleges, mivel az iskolák eddig is szabályozhatták az intézménybe vihető eszközöket. Ennek ellenére az RTL stábja által meglátogatott újszászi általános iskolában már bevezették a korlátozást, és az igazgató, Makainé Zérczi Zsuzsa pozitív tapasztalatokról számolt be.

Az igazgató elmondása szerint a diákok közötti kapcsolatok erősödtek, új barátságok szövődtek, és olyan osztálytársak is közeledni kezdtek egymáshoz, akik korábban a mobiltelefonjaikba merülve nem vettek részt a közösségi életben.