Újabb tragikus helikopterbaleset érte a politikai elitet

Malawi alelnöke, Saulos Chilima és kilenc másik utas életét vesztette egy repülőgép-szerencsétlenségben, amelynek roncsait az észak-malawi Chikangawa erdőben találták meg.

A CNN jelentése szerint Chilima helikoptere vasárnap tűnt el a radarokról, miután nem érkezett meg a Lilongwétól mintegy 380 kilométerre északra fekvő Mzuzu nemzetközi repülőtérre. A keresés során a gép roncsait az észak-malawi Chikangawa erdőben lévő egy domb közelében fedezték fel.

Malawi elnöke, Chakwera a nemzet számára tartott beszédében megerősítette a tragikus híreket. "Az általam elrendelt keresési és mentési művelet befejeződött. A gépet megtalálták, de mély szomorúsággal és sajnálattal kell közölnöm, hogy szörnyű tragédia történt," mondta az elnök. Hozzátette, hogy a repülőgépet "teljesen megsemmisülve" találták meg.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, az illetékes hatóságok vizsgálják a tragédia okait. Chakwera elnök is gyakran használta a most balesetet szenvedett helikoptert, ami további aggodalmakat vet fel a helyzet kapcsán.