Szakítottak Magyar Péterék

"Valaminek a vége, valami újnak a kezdete" - írta Magyar Péter szerdán legújabb képéhez az Instagramon, és a hashtagek arra utalnak, hogy ezzel nem Gyurcsány Ferencre és az ellenzék megreccsent pártjaira, hanem a saját párkapcsolatára utal.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, aki 2023-ban elvált Varga Judittól, Vogel Evelin belsőépítésszel jött össze. Evelin még idén tavasszal elkísérte őt politikai rendezvényeire, többek között egy debreceni tüntetés színpadán is megjelentek együtt. Azonban már a kampány során eltávolodtak egymástól, és a választás napján, június kilencedikén, már nem lehetett őket együtt látni. A legutóbbi tüntetéseken, illetve a vasárnapi eredményvárón már nem állt ott Magyar mellett. A sejtelmes, távolba révedős bejegyzéshez dukált néhány hashtag is, amiből kikövetkeztethető, hogy Magyar és Vogel Evelin feltehetően szakítottak:

breakup, #szakítás, #separate, #hála, #köszönet, #neverwalkalone.

A kommenteket Magyar Péter lezárta a posztja alatt, ami tovább erősíti a szakításra utaló jeleket. A Facebookon közzétett bejegyzésében Magyar Péter Bonanza Banzai-szöveggel is utalt a szakításra: "Valami véget ér, valami fáj" – tette hozzá kommentben a politikus. A Blikknek megerősítette, hogy véget ért a kapcsolata Vogel Evelinnel.

Vogel Evelint az utóbbi időben gyakran lehetett látni a Tisza Párt alelnöke mellett különböző megmozdulásokon, és még az ügyészséghez is ő kísérte el Magyar Pétert. A hétvégi választások eredményét Magyar földindulásként értékelte, és úgy látja, hogy a következő országgyűlési választásokon egy potens kihívója van a kormánypártnak, ez pedig az ő pártja, vagyis a Tisza Párt. „Hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk” – mondta Magyar Péter, miután kiderült, hogy pártja alig pár hónap alatt a szavazatok közel 30 százalékát szerezte meg.

A Tisza eredményváróján azonban Vogel Evelint már nem lehetett látni, Magyar családi okkal magyarázta, hogy miért nincs ott: azt mondta, barátnője a fiával van. A minap azonban egy tiktokos videóban már arról beszélt, hogy viharos, instabil most a kapcsolatuk, és nem is szeretne erről beszélni. A vasárnapi választások eredményváróján sem volt jelen a TISZA párt alelnökének barátnője, családi okokra hivatkozva maradt távol. Magyar Péter a következő napok terveiről is beszélt, elmondása szerint hétfőn még nem találkozhatott a saját gyermekeivel, de remélte, hogy kedden igen, és ha vége az iskolának, együtt el is tudnak utazni valahová.

Az elmúlt hónapokban Vogel családja gyakran volt téma a kormányközeli médiában: édesanyjáról a Metropol azt írta, hogy négy évet ült fegyházban gazdasági bűncselekmény miatt. A Metropol cikkére reagálva Magyar Péter „goebbelsi propagandát” emlegetett.

Magyar Péter korábbi magánélete a kegyelmi ügy kirobbanása után kapott a korábbinál is nagyobb figyelmet, akkor ugyanis volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter részletesen írt és beszélt arról, hogy házasságuk alatt volt férje bántalmazta. Magyar Péter ezután azt írta, hogy mondtak egymásnak kevésbé szépeket is a 18 éves kapcsolatuk során, és hogy szerinte ő sosem ütötte meg volt feleségét, aki ellenben szerinte volt, hogy ütötte őt.

Magyar Péter magánéletére és párkapcsolatának végére nagy figyelem irányul, és a közösségi médiában megjelenő szívecskék, valamint a rajongói kommentek alapján sokan érdeklődnek iránta. A Blikk egy rendhagyó kérdéssel fordult olvasóihoz, arra kíváncsiak, hogy Magyar Pétert mennyire tartják jó partinak a politikus szinglisége kapcsán. A szavazásra ma 17 óráig van lehetőség. A lapunk szavazásának eredménye szerint az olvasóink 65%-a nem lenne a TISZA Párt alelnökének barátnője, 35% viszont kapna az alkalmon, hogy Magyar Péter szingli lett.