Kevin Spacey könnyek között beszélt anyagi nehézségeiről és a határok feszegetéséről

Kevin Spacey, a híres színész könnyek között árulta el, hogy anyagi nehézségekkel küzd, és már az otthonát is elveszítheti, miközben felelősséget vállal a korábbi tetteiért.

Kevin Spacey évek óta tartó hallgatását megtörve, a Piers Morgan Uncensored című műsorban beszélt arról, hogy a "MeToo" botránya milyen mély nyomot hagyott az életén. A színész elárulta, hogy baltimore-i otthona, ahol a House of Cards sorozat forgatása alatt élt, hamarosan árverésre kerül, mivel "sok millió" dolláros tartozásait képtelen kifizetni, amelyeket részben a jogi eljárások költségei is okoznak.

Spacey elmondása szerint anyagi helyzete annyira kritikus, hogy többször is elgondolkodott a csődbejelentésen, de eddig valahogy mindig sikerült elkerülnie ezt a lépést. A jövőjét illetően még bizonytalan, nem tudja, hova költözik majd, ha otthonát hivatalosan is elárverezik.

A színész a határok feszegetésével kapcsolatban elismerte, hogy korábban "fogdosós" volt, és hogy "szexuálisan megérintett valakit olyan módon, amiről akkor még nem tudta, hogy az illető nem akarja". Hozzátette, hogy szerinte ő gyengéden bánt az emberekkel, de kész felelősséget vállalni a korábbi tetteiért. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy sok hamis állítás fogalmazódott meg vele szemben.

A színész számára jelenleg a legfontosabb, hogy újra talpra álljon és továbblépjen. Úgy tűnik, hogy a "MeToo" botrány után Hollywood ismét kezdi megnyitni kapuit Kevin Spacey előtt. Nemrégiben Sharon Stone és Liam Neeson is nyilvánosan kiálltak mellette, ami jelentős támogatást jelent számára. A Spacey ellen felhozott vádak eddig nem bizonyultak megalapozottnak a bíróság előtt. Az Egyesült Királyságban tavaly felmentették kilenc vádpontban, beleértve a szexuális zaklatás és szeméremsértés vádjait is, egy évvel korábban pedig egy polgári peres szexuális zaklatási ügyben is felmentették. Jelenleg azonban egy másik perben áll, melyben azzal vádolják, hogy 2008-ban szexuálisan bántalmazott egy férfit.