Péteriben maró folyadékot ittak negyedikes fiúk

Két negyedik osztályos fiú maró folyadékot ivott kedden a Pest megyei Péteriben, mindkettőjüket mentővel kellett kórházba szállítani.

A gyerekek egy papírgyűjtés során találtak rá egy üdítős palackra, amelyben az RTL Híradó információi szerint lúgos folyadék volt. Az egyik diák, aki megtalálta a palackot, először ivott belőle, majd egy másik társa is belekóstolt, de ő kevesebbet fogyasztott belőle. A palack alapján a folyadék jegesteának tűnhetett.

Az eset után mindkét fiú torokkaparásra és hányingerre panaszkodott, az egyikőjük hányt is. A gyerekeket Budapesten, a Heim Pál Gyermekkórházban ápolják, és a híradó információi szerint legalább egy hétig kórházban kell maradniuk.

A péteri általános iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni az esetről, de megerősítette, hogy a gyerekek az iskola területén kívül találták a veszélyes folyadékot. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a fiúkat stabil állapotban szállították a toxikológiai osztályra.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, és szerdán már az iskolánál is jártak, hogy tisztázzák az eseményeket.