Idősotthoni veszekedés késeléssel végződött Szlovákiában

Egy mezőlaborci idősotthon lakója késsel támadta meg szobatársát, mert azt gondolta, hogy az illető kigyomlálta a nevelt ribizlibokrát.

A szlovákiai Medzilaborce városában található idősotthonban történt incidens során egy idős nő azzal vádolta szobatársát, hogy kihúzta a kertben általa ültetett ribizlibokrot. Emiatt dühében leteperte és megütötte a fiatalabb nőt, majd megfenyegette, hogy megöli.

A konfliktus nem csillapodott, és a sértett nő elhaladása közben a támadó előrántott egy kést a táskájából, és arcon szúrta. A 64 éves áldozat több helyen is megsérült, és az intézmény egy másik szobájában kapott ellátást. Azonban a támadó nem hagyta abba, és amikor az áldozat elhagyta a helyiséget, ismét rátámadt, ezúttal egy konyhakéssel, és több szúrást mért a mellkasára és az arcára.

Az egyik ápoló közbelépett, és kitépte a kést a támadó kezéből, de a támadó nem adta fel, és előhúzott egy másik kést.

A sérült nőt végül kórházba szállították, ahol az arcán és felső végtagjain ejtett sebeket kezelték. A támadó ellen gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást, és vizsgálati fogságba helyezését kérték, mivel fennáll a veszélye annak, hogy folytatja vagy befejezi a bűncselekményt.