EMMA, a MÁV-VOLÁN-csoport új tagja

A MÁV-VOLÁN-csoport bemutatta legújabb fejlesztését, EMMA-t, amely lehetővé teszi a csoport vonatainak és buszainak élőben történő követését.

A MÁV-VOLÁN-csoport legújabb tagját, az ELVIRA új kolléganőjét, EMMA-t ma mutatják be. Az EMMA az első olyan integrált felület, amelyen országosan a MÁV-START, a GYSEV, a MÁV-HÉV és a Volánbusz helyközi járatai, valamint néhány város bizonyos helyi járatain egyaránt elérhetők valós idejű adatok.

Az Egységes Menetrend Magyarországon szolgáltatás keretében a felhasználók térképes belföldi útvonalakat tervezhetnek, amelyek a helyközi és helyi járatokat is magukban foglalják. Az EMMA, mint a MÁV-VOLÁN-csoport digitális portfóliójának legújabb tagja, a közeljövőben megújuló MÁV-app és a régóta népszerű ELVIRA „kishúgaként” érkezik, és tesztüzemben már az utasok és az érdeklődők is használhatják, illetve segíthetnek a fejlesztésében.

A MÁV-VOLÁN-csoport integrált útvonaltervező-szolgáltatásának célja, hogy teljes útvonaltervet javasoljon a felhasználóknak belföldön két tetszőleges pont között vonattal, hévvel, helyközi autóbusszal vagy a Szeged–Hódmezővásárhely közötti vasútvillamossal, illetve több mint 70 település helyi járataival* (BKK, DKV, MVK, SZKT, Volánbusz helyijáratok stb.) egyaránt. Az új szolgáltatás a vármegye- és országbérletek bevezetése után jelent meg, tovább erősítve a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációját.