Árokba borult egy kisiskolásokat szállító busz Kőszegnél

Szerdán délelőtt Kőszeg és Horvátzsidány között árokba borult egy kisiskolásokat szállító autóbusz, a balesetben hat gyermek könnyebben megsérült.

A Vaol.hu, az MTI és a 112 Press jelentése szerint a baleset a 34-es kilométernél történt, ahol a kőszegi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók végeztek műszaki mentést. A helyszínen a mentők és a rendőrség is jelen voltak. A buszon harminc másodikos gyermek és három kísérő tartózkodott a sofőrön kívül, akik Fertőrákosról tartottak Kőszegre osztálykirándulásra. A baleset után mind ki tudtak szállni a járműből.

A baleset egy balkanyarban történt, amikor a busz a felázott, szűk padkára hajtott és a sofőr hiába próbálta visszakormányozni az útra, a jármű oldalára dőlve az árokba borult.

Hat gyermeket kisebb sérülésekkel a szombathelyi kórházba szállítottak. Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megerősítette, hogy a sérülteket kórházba szállították, és a műszaki mentés még folyamatban volt a tájékoztatás idején. A 112 Press szerint több szülő is a helyszínre érkezett, hogy hazavigye a kisgyermekeiket, míg a mentők minden gyereket megvizsgáltak a helyszínen. A Blikk által közzétett fotók is alátámasztják a baleset súlyosságát és a helyszínen folyó mentési munkálatokat.