Kíméletlen családon belüli erőszak Nógrádban

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen, aki éveken át verbálisan és fizikailag is bántalmazta élettársát és kiskorú gyermeküket. A vádlott és sértett kapcsolata 2014-ben kezdődött és 2019 novemberéig kiegyensúlyozott volt, de a férfi kábítószer-fogyasztása miatt agresszívvá vált és többször bántalmazta a családját.

A vádirat részletei szerint a férfi a közösen bérelt lakásban gyakran szidalmazta, ököllel verte a nőt, haját rángatta, megtépte és testszerte megrugdosta. Egy alkalommal, mert a nő nem főzött neki időben teát, acélbetétes bakancsban rúgta meg a lábán.

  1. március 24-én, miután a vádlott hazaért és szexuális közeledését a nő visszautasította, a férfi dühében a hajánál fogva lehúzta az ágyról és a földön fekve rugdosta, amivel a nőnek csonttöréses sérüléseket okozott.

A kapcsolat annyira megromlott, hogy 2021-re a nő a 7 éves kislányukkal a szüleihez költözött, de a vádlott utánuk ment és a nő szüleit zaklatta. A sértettet végül a testvére mentette meg a további bántalmazástól. A közös gyermek gyakran volt tanúja a cselekményeknek, és őt is bántalmazta az apa. A kislány félelmében lelki eredetű testi tüneteket mutatott, és fejlődését a vádlott magatartása veszélyeztette.

A Balassagyarmati Járásbíróság 2021 februárjában távoltartást rendelt el a férfi ellen, és a vádlottat kapcsolati erőszak, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt vádolták meg. Ha a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekményeket, akkor 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra számíthat az ügyészi indítvány szerint.

A döntést a Balassagyarmati Járásbíróság hozza meg, tájékoztatott a Nógrád Vármegyei Főügyészség.