A forint árfolyamának alakulása

Erősödött kissé a forint árfolyama szerda reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizapiacon.

Az eurót szerda reggel hét órakor 395,07 forinton jegyezték, ami alacsonyabb az előző esti 395,41 forintos árfolyamnál. A dollár jegyzése is csökkent, 367,96 forintra az előző napi 368,24 forintról, míg a svájci frank árfolyama minimálisan mérséklődött, 409,75 forintra a korábbi 409,78 forintról.

A forint azonban a hét eleji és a júniusi kezdéshez képest gyengébben teljesít mindhárom említett devizával szemben. Az euróval szemben 0,9 százalékos, míg a júniusi kezdéshez képest 1,4 százalékos gyengülést könyvelhetünk el. A dollárral szembeni gyengülés még markánsabb: hétfő óta 1,5 százalék, a hónap elejéhez képest pedig 2,4 százalék. A svájci frank esetében 1,3, illetve 3,1 százalékos a veszteség.

Az év eleje óta a forint árfolyama az euróval szemben 3,1 százalékkal, a dollárral szemben 5,9 százalékkal gyengült, viszont a svájci frankkal szemben 0,7 százalékkal erősödött.

A hétfői esés után, amikor is a forint árfolyama jelentősen gyengült, majd az esti órákban valamelyest helyreállt, kedden további csökkenést szenvedett el. Az euróval szembeni jegyzés ekkor 395,4 forintig emelkedett, ami héthetes mélypontnak számít a forint számára.