Megtalálták a debreceni eltűnt családapát

Holtan találták meg a múlt pénteken eltűnt debreceni családapát. A férfi holttestére a lakóhelyétől nem messze, egy erdős területen bukkantak rá. Domokos Jenő Albert, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a rendőrség jelenleg közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A tragikus esemény kapcsán fontos kiemelni, hogy krízishelyzet esetén a 116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot hívhatjuk, akár mobiltelefonról is.

Egy másik, Debrecenben történt esemény kapcsán a Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki éveken át gyűjtögetett hulladékot, megsértve ezzel a hulladékgazdálkodás szabályait. Az elkövető 2016 óta rendszeresen gyűjtött a kukákból szemetet, építési törmeléket, és azt debreceni házának udvarán helyezte el. A hulladék egy részét a háza előtti füves területre is kitette, hogy ott ne nőhessen növényzet. Az udvarán és az utcai füves területen közel 100 kg azbeszt tartalmú hullámpalát, 300 kg építési-bontási törmeléket és 400 kg lombhulladékot halmozott fel. Az azbeszt veszélyes hulladéknak minősül, így a nőt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolják, és a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

A városban történt egy másik jelentős esemény is, amikor Sebestyén Katja, a "Sztárban sztár leszek!" énekesnője súlyos autóbalesetet szenvedett. A TV2 sztárja, aki éppen a negyedik gyermekével várandós, Debrecenből Tiszacsegére tartott, amikor balesetet szenvedett. Az énekesnő szerencsére túlélte az esetet, és a körülményekhez képest jól van, de elmondása szerint mindene fáj, és különösen nehézséget okoz neki, ha tüsszög vagy köhög. A balesetet valószínűleg egy váratlan akadály, például vízátfolyás vagy olajfolt okozhatta, ami miatt az autója irányíthatatlanná vált és az árokban kötött ki. Sebestyén Katja hangsúlyozta a biztonsági öv fontosságát, még várandós állapotban is, és hálás volt a mögötte jövő autósnak, aki azonnal segítséget hívott a baleset után.

A közlekedési incidensek sorában egy újabb baleset történt, amely miatt lezárták az M35-ös autópálya Berettyóújfalu felé vezető oldalát Debrecen térségében szerda délután. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a sztráda 44-es kilométerénél egy kisbusz szalagkorlátnak csapódott, majd nekiütközött egy személygépkocsi. A debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágóval mentették ki a személyautóba beszorult utast. Az autópálya Berettyóújfalu felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelik.

A környezetvédelmi problémák terén a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal haladéktalanul intézkedett egy debreceni fémfeldolgozó cégnél felmerült környezetveszélyeztetés kapcsán. A Halms Kft. ellen hulladékgazdálkodási eljárás indult, mivel a cég szabálytalanul tárolta a tevékenysége során keletkező veszélyes hulladékokat, nem vezette a szükséges hulladékgazdálkodási nyilvántartásokat, és nem tartotta be a hulladék gyűjtőhelyekre vonatkozó előírásokat sem. A kormányhivatal a kiszabható legmagasabb bírságot alkalmazta, 1,98 millió forintra büntették a céget, és a bírságról szóló döntést a jogszabályi előírásoknak és az eddigi általános gyakorlatnak megfelelő módon és időben, még a jogorvoslati határidőn belül tették közzé a honlapjukon.