Dakota Johnson egy szívbe markoló filmben jön rá, hogy a nőket szereti

A Rendben vagyok? című film, melyet Tig Notaro rendezett és Dakota Johnson játssza a főszerepet, 2022 januárjában debütált a Sundance Filmfesztiválon. A Warner a jogokat megszerezte, de a bemutató körül bizonytalanságok voltak, végül 2024. június 6-ig kellett várni a széleskörű elérhetőségre.

A film érdekes útja ellenére a coming out történetek között méltó helyet foglal el, bár nem éri el a Kszi, Simon vagy a Szólíts a neveden című filmek szintjét, mégis mély érzelmeket képes megmozgatni a nézőben. Dakota Johnson előadása, különösen a Madame Web címszerepében nyújtott teljesítménye után, pozitívan hat a színésznő hírnevére.

A film középpontjában Lucy áll, aki festőként kudarcot vallott és recepciós munkával keresi kenyerét, miközben párkapcsolati problémákkal is küzd. A történet fordulópontja, amikor Lucy legjobb barátnője, Jane bejelenti, hogy elköltözik, ami rákényszeríti Lucyt, hogy szembenézzen önmagával és felvállalja, hogy leszbikus.

A film írója, Lauren Pomerantz saját élményeit használta fel a sztorihoz, ami hozzájárul a film őszinteségéhez és érzékenységéhez. A Rendben vagyok? több erős jelenettel is rendelkezik, mint például amikor Lucy bevallja melegségét Jane-nek, vagy amikor „Am I gay?”-tesztet tölt ki a munkahelyén. Emellett a film foglalkozik azzal is, milyen nehéz felnőttként barátságokat ápolni és fenntartani.

A Rendben vagyok? egyensúlyt teremt a szívszorító és humoros pillanatok között, és Dakota Johnson, valamint a DEVS sorozatból ismert Sonoya Mizuno jelenetei különösen értékesek. A film hosszát és a befejezését illetően azonban kritikák érik, mivel több betekintést engedhetett volna Lucy lelkivilágába, és a lezáratlan indie filmes befejezés hiányérzetet hagyhat az emberben.

8/10

A Rendben vagyok? szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Maxon.