Gyógyszerész és pornóproducer került rendőrkézre tiltott potencinövelő miatt

Egy budapesti gyógyszerész otthonában állított elő és értékesített Magyarországon forgalomból kivont potencianövelő szert, valamint vényköteles gyógyszereket adott el felárral az előírt orvosi vénnyel nem rendelkező vásárlóknak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Transzatlanti Műveleti Osztálya 2023 őszén indított nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján. A 60 éves gyógyszerész a saját gyógyszertárában selejtezésre szánt gyógyszereket vett ki a készletből, majd később ezeket nem vezette fel a leltárkészletbe, hanem külön leltárjegyzéket készített róluk. Ezen kívül egy 39 éves budapesti ismerősének, aki felnőttfilmek gyártásával foglalkozik, készített olyan potencianövelő szereket, amelyeknek a forgalmazását Magyarországon megtiltották. A producer a termékeket a filmjeiben szereplő színészeknek értékesítette tovább.

Az ügyben a gyógyszerész felesége és két alkalmazottja is részt vett. A feleség egyeztette le a vényköteles termékeket a vevőkkel, és segített a potencianövelők csomagolásában és kiszállításában. A két női gyógyszerész asszisztens az üzletvezető utasítására végezte a szabálytalan gyógyszerkiadásokat, bár ebből személyes hasznuk nem származott.

Az elfogásokra és kutatásokra június 5-én hajnalban került sor, összesen 11 helyszínen. A rendőrök négy férfit és két nőt fogtak el, köztük a gyógyszerészt, a producert, a patikus feleségét, két alkalmazottját, valamint négy vevőt. A helyszíneken több mint 10 millió forintot és valutát, egy luxusgépkocsit, valamint egy Belize-ben kiállított értékpapírt is lefoglaltak, összesen több mint 100 millió forint értékben.

A kilenc gyanúsítottat kihallgatták, a 60 éves gyógyszerészt és a 39 éves producert őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A házaspárnak gyógyszerhamisítás, vesztegetés és teljesítményfokozó szerrel való visszaélés, míg a többieknek vesztegetés miatt kell felelniük.