Meghibásodott Boeing 787 Dreamliner: Az utasok 7400 km-t repültek a semmiért

Egy meghibásodott British Airways repülőgép miatt az utasok kénytelenek voltak kétszer átrepülni az Atlanti-óceánt, anélkül, hogy célba értek volna.

A British Airways 195-ös járata, amely Londonból Houstonba tartott, kénytelen volt visszafordulni az Atlanti-óceán felett, miután elérte Új-Fundland partjait. A Flightradar24 adatai szerint a járat körülbelül 30 perces késéssel indult el a Heathrow repülőtérről, majd öt óra repülés után fordult vissza egy kisebb műszaki hiba miatt.

A Business Insider beszámolója szerint a gép négy órával később ért vissza Londonba, így az utasok összesen 7400 kilométert tettek meg anélkül, hogy célba értek volna. A légitársaság szóvivője szerint elővigyázatosságból döntöttek a visszafordulás mellett. A cég elnézést kért az utasoktól, szállodai szobát foglalt számukra, megtérítette költségeiket és jegyet biztosított a következő Houstonba tartó járatra.

A repülőgép visszafordulása, bár elsőre furcsának tűnhet, valószínűleg a legjobb döntés volt a légitársaság részéről, mivel a Heathrow repülőtéren dolgoznak a cég karbantartói, így a visszafordulás praktikusabb volt, mint Kanadában leszállni.

A cikk emlékeztet arra, hogy 2023 decemberében a Delta Airlines három repülőgépet is küldött, hogy kimentse az Új-Fundlandon található Labrador katonai bázison rekedt utasait egy műszaki hiba miatt. Az utasok 24 órát töltöttek el a bázison, mielőtt elhozták volna őket.

Egy hasonló eset történt az Air France-nal is, amikor Párizsból Seattle-be tartó járatuk utasait az Iqaluit városában kellett kimenteni májusban.

: Business Insider