Brit hírszerzés: itt lehet a régóta áhított áttörés az oroszoknak

A brit védelmi minisztérium szerint az orosz szárazföldi alakulatok valószínűleg limitált áttörést értek el a régóta ostromlott Csasziv Jar városánál, ami közel fekszik a Bahmuthoz, az év legnagyobb városostromának helyszínéhez.

A brit hírszerzés szerdai jelentése szerint az oroszok megszerezték az ellenőrzést Ivanivszke felett, és továbbra is heves küzdelmek folynak Csasziv Jar külső peremén. Az ukrán erők igyekeznek ellensúlyozni az orosz előrenyomulást, de a várost kettészelő csatornát még nem sikerült átlépniük a támadóknak, ami egy jelentős akadályt jelent számukra.

A jelentés kiemeli, hogy az oroszok a szárazföldi katonák rohamait használják a térség megtisztítására, ami magas veszteségeket okoz nekik. Az ukrán erők szerint az oroszok gyakran alkalmaznak tüzérségi és termobárikus támadásokat a védelmi állások ellen. Csasziv Jar stratégiai jelentősége nagy Moszkva számára, mivel a város egy fennsíkon helyezkedik el, ahonnan több irányba is indíthatók támadások, és Kijev is katonai logisztikai központként tekint rá.