Brit fiatal a Karib-szigeteken épített otthont a hideg téli hónapok elkerülésére

Egy brit fiatal, Alex Cassidy úgy határozott, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot a téli hónapokra, és a Karib-szigeteken épít magának otthont, ahol a kiadásai jelentősen csökkennek, és ahol elkerülheti hazája „unalmas és lehangoló” téli időszakát.

A 22 éves Cassidy a nevelőapja, Derek Sandy tulajdonában lévő tobagói telken építette fel a főként faanyagból készült kunyhóját. Az építkezés során helyi szakemberek segítségét vette igénybe, és közel három hónap alatt fejezte be otthona felépítését. Az építőanyagok beszerzése után a fiatal férfi teljes mértékben elégedett lett a végeredménnyel, és kiemelte, hogy a rezsiköltségek is rendkívül kedvezőek számára, hiszen csupán 130 fontot kell fizetnie háromhavonta az áramért, vízért és wi-fiért. Tobagóban évente hat hónapot tölt, hogy elkerülje az Egyesült Királyság esős és hideg télét.

Cassidy megosztotta tapasztalatait a szigetországgal kapcsolatban: „Az éjszakai élet brilliáns. Mindig új emberekkel találkozom, így soha nem vagyok magányos. Napközben a tengerparton pihenek, az emberek nagyon érdekesek. Tobago természeti szépsége elképesztő, ez egy pazar élet. Az Egyesült Királyság nyáron nagyszerű hely, de a telek nagyon unalmasak.” – mondta el.

A cikk nem tartalmaz információt az Egyesült Királyságban készülő új 5 ajtós Mini Cooper modellekről, amelyek jelentős méretbeli növekedést mutatnak a korábbi 3 ajtós változathoz képest, és amelyek a családi felhasználásra is alkalmasak lehetnek. Ezek a modellek 17,2 centiméterrel hosszabbak és a tengelytávolságuk is 7,2 centiméterrel nagyobb, így a második sorban akár három személy is kényelmesen utazhat. A csomagtér mérete 275-925 literre nőtt. Az új Mini Cooper alapmodellje egy 156 lóerős 1,5 literes 3 hengeres turbós benzinmotorral rendelkezik, míg a Cooper S változat egy 204 lovas 2 literes 4 hengeres turbós erőforrással van felszerelve. Az új modellek között megtalálhatóak az Essential, Classic, Favored és JCW kivitelek is, de az árakat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Mini nem tervez kombi változatot az új Cooperből, de hamarosan érkezik a nyitható tetejű kivitel is. Azok számára, akik egy igazán praktikus Minire vágynak, a gyártó a Németországban készülő Countrymant ajánlja.

Az Egyesült Királyság gazdasági helyzete azonban nem olyan fényes, mint Tobago napfényes partjai. A brit gazdaság 2024 elején tapasztalt gyors fellendülése áprilisban váratlanul megállt, ami komoly fejtörést okoz Rishi Sunak miniszterelnöknek a közelgő július 4-i választások előtt. Az ipari és építőipari termelés jelentős visszaesése miatt az ország bruttó hazai terméke (GDP) stagnált, szemben a márciusi 0,4%-os havi növekedéssel. A Reuters által végzett felmérés is hasonló eredményre jutott: áprilisban nem volt növekedés a havi GDP-ben. Ez különösen aggasztó annak fényében, hogy a keddi munkaerő-piaci adatok csökkenő foglalkoztatottságot és növekvő munkanélküliséget mutattak, bár a bérnövekedés továbbra is erős maradt.