Blue, a hős kutya: 7 kilométert futott, hogy segítséget hozzon sérült gazdájának

Egy oregoni férfi, Brandon Garrett és négy kutyája balesetet szenvedett, amikor autójukkal lehajtottak az útról és az erdőben rekedtek. Az egyik kutya, Blue közel 7 kilométert futott, hogy segítséget hívjon, így találtak rájuk.

Brandon Garrett autójával véletlenül lehajtott az útról, és az erdőben rekedt, a balesetet követően az egész éjszakát a szabadban töltötte. A CNN jelentése szerint a férfira és kutyáira végül azután találtak rá, hogy Blue, az egyik kutya segítséget hívott.

A Baker megyei seriff hivatala a Facebookon közzétett sajtóközleményében részletezte, hogy a baleset június 2-án történt, és Garrett bátyját másnap reggel értesítették. A férfi elmondása szerint testvére az előző este vissza kellett volna térjen a táborba, de nem érkezett meg, azonban Blue megjelent és ugatásokkal jelezte, hogy baj van. A kutya vezetésével a keresőcsapat másnap reggel megtalálta az autót egy patak partján, közel 7 kilométerre a tábortól, egy kisebb szakadékban.

Garrettot mintegy száz méterre az autójától találták meg, ahol az egész éjszakát töltötte, és segítségért kiáltott. A baleset helyszínén három kutyát élve találtak, az egyik csípőtörést szenvedett, a másik kettő pedig lábtörést.

A mentés során a tűzoltók és az erdészek közösen dolgoztak, láncfűrésszel tisztították meg az utat, majd kötelek segítségével húzták ki a férfit, akit helikopterrel szállítottak kórházba. A férfi állapotáról további részleteket nem közöltek.