Ázsia leggazdagabb családja felbolydította Európát

Az Ambani család kisebbik fiának, Anant Ambaninak előlakodalmi ünnepsége Európa több pontján is zajlott, ahol hírességek sora szórakoztatta a vendégeket. A luxusvároskát, Portofinót kibérlő esemény miatt azonban a helyiek nem tudtak aludni, és a város lezárása miatt dühöngtek.

Az Ambani család május végén tartotta meg Anant Ambani és Radhika Merchant előlakodalmi ünnepségét, amely Európa több városában is zajlott. A család a május 29. és június 1. közötti időszakra bérelte ki a 3260 férőhelyes, 16 emeletes Celebrity Ascent óceánjáró turistahajót, hogy a becsülhetően 800 vendég, köztük Jeff Bezos, Bill Gates vagy Adam Sandler kényelmesen elférjen. A hajón és az egyes városokban exkluzív étkezések, partik és fellépések szórakoztatták a vendégeket.

A luxusvároska, Portofino kibérlése és lezárása miatt a helyiek és a turisták is nehezményezték az eseményt. A helyi lakosok szerint korábban is voltak már híres és gazdag emberek, akik a festői öbölben rendezték meg bulijaikat, de teljes lezárást még senki sem kért a kikötőre. Egy helyi lakos szerint a város központi részén soha senki nem akadályozta a mozgást, és felháborodottan tette fel a kérdést, hogy kinek képzelik magukat azok, akik megnehezítik az itt lakók mindennapi életét.

A család azonban gondoskodott arról is, hogy a helyi éttermek ne járjanak rosszul, hiszen akár 12 helynek is munkát adhattak az este, hogy segítsenek be az ázsiai és olasz menü lefőzésébe.

Az előlakodalom egyik kiemelkedő eseménye volt Andrea Bocelli fellépése, aki állítólag több mint egymilliárd forintot is elkérhetett a produkciójáért. Az est fényét emelte a menyasszony vintage, 1959-es Christian Dior haute couture koktélruhája is, amely korábban a New York-i Metropolitan Museumban volt kiállítva.

A hajó fedélzetén tartott buli olyan hangos volt, hogy Genova három kerületében is hallani lehetett a zenét, és állítólag a bejelentések hatására sem intézkedett a partiőrség. Az aludni nem tudók így ingyen hallgathatták Pitbullt, akinek megjelenéséért több mint 300 millió forintot fizethetett az Ambani család.