Újabb európai turnéra indul Azahriah

A tavalyi sikeres koncertsorozat után Azahriah, azaz Baukó Attila idén ismét Európában turnézik, és a közösségi médián keresztül jelentette be azokat a városokat, ahol ősszel lép majd fel.

Az előadó, aki tavaly már bejárta Európát, idén szeptemberben újra útnak indul, hogy tíz különböző városban örvendeztesse meg rajongóit. Az Instagramon keresztül 24 órán át elérhető sztorijában osztotta meg a turné állomásait, valamint a közösségi oldalán tette közzé a koncertek pontos időpontját és helyszínét.

Azahriah nem tétlenkedik, hiszen a Puskás Stadionban adott tripla koncert után rögtön a fesztiválszezonban találjuk magunkat, ahol többek között az ausztriai Nova Rock Festivalon is színpadra lép június 14-én. Emellett a magyarországi és a környező országokban lévő koncertek is szerepelnek a menetrendjében.

A zenész a határokon túl is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, ami a tavalyi turné alapján is látszik, bár akkor még főként magyar közönség előtt lépett fel. Idén azonban remény van arra, hogy a nemzetközi közönség is egyre inkább felfigyeljen rá. A Le Monde napokban megjelent többoldalas portréjában "Orbán kihívójaként" és "antipopulista popsztárként" emlegeti Azahriah-t, ami tovább növelheti nemzetközi ismertségét.

Azahriah szeptember 19-én Barcelonában kezdi meg a koncertsorozatot a Razzmatazz klubban, majd Bécs, Amszterdám, London, Párizs, Frankfurt, Zürich, München, Berlin és végül Prága következik. Érdekesség, hogy a városok listája nagyjából megegyezik a tavalyival, de a koncertek más helyszíneken kerülnek megrendezésre. Az új állomások között szerepel Barcelonában, Amszterdamban, Frankfurtban, Zürichben és Münchenben is. A turné 2024. november elsején zárul Prágában.

A francia lapban megjelent cikk szerint Azahriah közéleti hatása Taylor Swiftéhez hasonlítható hazájában, és a Fideszen belül is aggodalomra ad okot az előadó népszerűsége és kormánykritikája. A Le Monde a Puskás Aréna backstagébe is elkísérhette Azahriah-t, és hosszasan tárgyalta közéleti szerepvállalását, kiemelve a Four Moods 2 szövegét és klipjét, amiben a kormánypropagandát bíráló sorok alatt többek között a Hitlert játszó Chaplin látható a videóban.

A cikkben Baukó Attila nagybátyja, Baukó Csaba is megszólal, aki Fidesz-szavazóként azt tanácsolta Azahriah-nak, hogy ne formáljon politikai véleményt, tartsa meg azt inkább magának, mert csak problémákat szülnek a megszólalásai. A Le Monde-ban megjelent cikk kiemeli, hogy Azahriah jelenleg elsősorban azon dolgozik, hogyan építhetne komoly karriert külföldön, ami még egyetlen magyar popsztárnak sem jött össze. Azahriah a Le Monde-nak adott interjújában Orbán Viktorról is nyilatkozott, megjegyezve, hogy szívesen látta volna a koncertjén, de azt is elmondta volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie.