Nepo babyk Magyarországon: Kik ők és mi a titkuk?

Az utóbbi időben egyre többet hallani a nepo baby kifejezésről, amely a nepotizmusra utal, és olyan hírességekre vonatkozik, akik szüleik kapcsolatainak köszönhetően váltak ismertté. Magyarországon is akadnak ilyen példák, akik a reflektorfénybe lépve próbálnak szerencsét, és ez sokak szemét szúrja.

A nepo babyk, vagyis azok a sztárcsemeték, akik szüleik által kiépített kapcsolati háló révén szereztek népszerűséget és sikereket, gyakran pejoratív értelemben használt kifejezés. Sokan úgy vélik, hogy ezek az egyének nem a saját tehetségükön, hanem a családi kapcsolatokon keresztül értek el sikereket, bár nem minden esetben van ez így.

A nepo baby jelenség nemzetközi szinten is jelen van, és olyan világsztárokat is magában foglal, mint Lily Rose Depp, Miley Cyrus, Brooklyn Peltz Beckham és felesége Nicola Peltz Beckham, Dakota Johnson, Kaia Gerber, Hailey Bieber, valamint Maude Apatow.

Magyarországon is vannak híres nepo babyk, akik a közvélemény figyelmét is felkeltették. Kárpáti Rebeka például úgy véli, hogy a híres szülők gyerekeinek nehezebb dolguk van a tipikus sztereotípiák miatt.

Gáspár Evelin és Gáspár Virág a Győzike Showban váltak ismertté, és Evelin ma már az Európai Parlamentben dolgozik.

Schobert Lara és ifj. Schobert Norbert szintén ismert nevek, Lara influenszerként tevékenykedik, míg Norbert a Farm VIP megnyerésével és a Sztárboxban való szereplésével hívta fel magára a figyelmet.

Stohl Luca a műsorvezetés területén próbál szerencsét, és az ATV-hez tért vissza 2023 végén.

Miller Dávid, Ullman Mónika és Miller Zoltán színész gyermeke, műsorvezetőként és énekesként is megmutatta tehetségét.

Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője, tehetségét szüleitől örökölte, édesapja operaénekes, édesanyja pedig Jászai Mari-díjas színésznő.

Istenes Bence műsorvezetőként vált ismertté, de édesapja, Istenes László is a médiában dolgozik.

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője, édesapja Bereményi Géza dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező.