Pixar-főnök: Nem lesz élőszereplős L’ecsó vagy Toy Story

A Pixar nem tervezi, hogy kövesse a Disney élőszereplős remake-jeinek stratégiáját, és nem készít ilyen változatokat saját animációs klasszikusaiból.

A Disney gyakorlatává vált, hogy klasszikus animációs filmjeiből élőszereplős változatokat készítsen, mint például A kis hableány, Pinokkió vagy Az oroszlánkirály. Ezzel szemben a Pixar kreatív igazgatója, Pete Docter kijelentette, hogy nem terveznek hasonló projekteket. Docter szerint nem érdekli a remake-ek készítése, mivel inkább az eredeti és egyedülálló filmek iránt lelkesedik.

A Pixar kreatív vezetője elmagyarázta, hogy a stúdió filmjeiben megjelenő világok nem igazán kompatibilisek az élőszereplős formátummal, mivel sok elemük csak az animáció sajátosságai miatt működik megfelelően. Docter a Fel! című film példáját hozta fel, ahol egy valóságos ember számára hihetetlen lenne egy lufikkal a levegőbe emelt ház látványa.

A Pixar azonban nem zárkózik el a folytatások előállításától, amint azt az Agymanók 2 mozikba kerülése is mutatja. Docter elmondása szerint a folytatások készítése nagy kihívást jelent, mivel nem lehet egyszerűen megismételni az eredeti film ötleteit, hanem újat kell hozzáadniuk, hogy meglepjék a nézőket. Pete Docter rendezőként olyan sikeres Pixar filmeket jegyez, mint a Szörny Rt., a Fel!, az Agymanók és a Lelki ismeretek.