Lefújták a nyár egyik legjobban várt fesztiválját

A zalai Margófesztet idén nem rendezik meg. A szervezők bejelentették, hogy a szükséges támogatás hiányában nem tudják biztosítani a megszokott magas színvonalat és minőséget.

A Margófeszt szervezői nagy tervekkel vágtak neki a nyárnak, azonban a támogatások hiánya miatt úgy döntöttek, hogy a fesztivált idén nem tartják meg. Négy évvel ezelőtt indult útjára a rendezvény, azzal a céllal, hogy a Balaton környékén egy új, zenével és irodalommal teli fesztivált hozzanak létre. Szentgyörgyvár adott otthont a Margófesztnak, és a látogatók száma évről évre növekedett.

A szervezők közleményükben hangsúlyozták, hogy bár sokan megvásárolták már a bérletüket, és szuper fellépőkkel, valamint kempinggel készültek, a támogatások hiánya miatt nem tudják megrendezni a fesztivált. Köszönetet mondtak minden támogatónak, Szentgyörgyvárnak, az önkénteseknek, a fellépőknek és a közönségnek, amiért az elmúlt években támogatták őket.

A Margófeszt szervezői azt is bejelentették, hogy a Margó további programjai, mint például az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál, a Nemzeti Táncszínházban és a Millenárison, októberben megrendezésre kerülnek. A már bérletet vásárlóknak a Tixa jegyértékesítési partnerük fogja e-mailben küldeni a visszatérítés részleteit. Amennyiben problémák merülnének fel a visszatérítés során, a szervezők arra kérik őket, hogy írjanak az info@margofeszt.hu e-mail címre.