Elképesztő összegért árulják Zámbó Árpy hímzett portréját

A Facebook online piacterén feltűnt egy szokatlan alkotás, Zámbó Árpy hímzett portréja, amelyet most bárki megvásárolhat.

Szabó Rita Viktória, a műalkotás készítője, a story.hu-nak adott interjúban beszélt a hímzés részleteiről. Elárulta, hogy múzeumban dolgozik, régóta fest és rajzol, szabadidejében pedig szeret ilyen alkotásokat készíteni. Zámbó Árpyt ábrázoló hímzésén például egy hónapon keresztül dolgozott napi öt-hat órában.

Az ihletet egy Facebook-oldal adta, amelynek címe "Mindennap ugyanaz a kép Zámbó Árpyról". Szabó viccesnek találta az oldalt, és ez adta az ötletet a hímzés elkészítéséhez. Azt is hozzátette, hogy az alkotás árát, amely jelenleg 350 ezer forint, kéthetente emeli, legutóbb például ötvenezer forinttal növelte.

A nem mindennapi műalkotásért eddig a legmagasabb ajánlat 100 ezer forint volt, de a legtöbben 30 ezret kínáltak érte. Szabó Rita Viktória következő projektjeként Puzsér Róbertet szeretné megörökíteni.

A hímzett portré mellett a magyar zenei élet egy másik ikonikus alakja, Zalatnay Sarolta is felbukkant a hírekben, aki otthonába invitálta a TV2 Mokka stábját. A 76 éves énekesnő büszkén mutatta meg a kameráknak legendás ágyát is, amelyen egykor még Zámbó Jimmy is megfordult, és ahol talkshow-kat is forgattak. Az ágy mára már az énekesnő házikedvenceinek, hat macskának és egy kutyának ad otthont.