Szegedi Fecsó és Géczi Bea: Nyaralás és hírességek Míkonoszon

Géczi Bea, Szegedi Fecsó menyasszonya, barátnőivel együtt a görög Míkonosz szigetén tölti nyaralását, ahol több hírességgel is találkozott, köztük a világhírű DJ-vel, Black Coffee-val és az olasz színész, Michele Morrone-nal.

Június elején rendezték magánéletüket Szegedi Fecsóval, miután a háromgyermekes édesanya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy kiadta kedvese útját. Azóta úgy tűnik, minden rendben van közöttük, hiszen Bea a Borsnak üzente: "Hazaért, mindent megbeszéltünk, béke van." Most azonban Géczi Bea egy kis anyukaszabadságot vett ki, és Görögországba utazott, ahol egy pazar hotelben szálltak meg barátnőivel. Az influenszer Instagram-oldalán osztotta meg élményeit, és egy esti buliból is bejelentkezett.

A nyaralás során Géczi Bea lencsevégre kapta Michele Morrone-t is, aki éppen férfiakkal volt körbevéve a tengerpart mellett. Az édesanya megjegyezte, hogy a népszerű olasz színész kizárólag férfiakkal fotózkodik, mivel a párja miatt nem fotózkodik nőkkel.

A kultúra más területén is történtek izgalmas fejlemények: Joe Wright rendező elkészítette a nyolcrészes M – Son of the Century című minisorozatot, amely Benito Mussolini olasz diktátor hatalomra jutásának történetét dolgozza fel. A Velencei Filmfesztiválon bemutatkozó sorozat első előzetese már megtekinthető, a zenéjét pedig a Chemical Brothers egyik tagja, Tom Rowlands írta. A sorozat az 1919 és 1925 közötti időszakot mutatja be, beleértve a fasiszta párt megalapítását, Giacomo Matteotti elrablását és meggyilkolását, valamint Mussolini magát diktátornak nevező beszédét. A sorozat a kor politikai harcaira és a fasiszták megerősödésére is rávilágít, valamint Mussolini személyes kapcsolataira, többek között feleségével, Rachele-lel és szeretőjével, Margherita Sarfattival való viszonyára.

Az olasz politikai és gazdasági életben is történtek fontos fejlemények. Az olasz kormány hivatalosan is cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint új, váratlan adókat terveznének bevezetni a vállalati nyereségre. A hírek szerint ezek az adók a bankokat, biztosítókat, energiacégeket és luxuscikkeket gyártó vállalatokat érintették volna. Az elmúlt héten több olasz újság is arról számolt be, hogy a kormány tárgyalásokat folytat az új adók bevezetéséről, de ezek a pletykák cáfolatot kaptak. Giancarlo Giorgetti gazdasági miniszter inkább együttműködési megállapodások megkötését támogatná a bankokkal és biztosítókkal, arra ösztönözve őket, hogy nyereségük egy részét fogyasztói segélyprogramokba fektessék vissza. Egy évvel ezelőtt jelentős piaci reakciót váltott ki a banki részvények körében azzal, hogy 40%-os váratlan adót vetettek ki a magasabb kamatlábak miatt megnövekedett banki nyereségre, de később lehetőséget adtak a hitelezőknek arra, hogy az adó befizetése helyett növeljék tartalékaikat.