Zalai Margófeszt elmaradás és eltűnt személy keresése

Az augusztus közepére tervezett zalai Margófeszt irodalmi fesztivált anyagi támogatás hiányában törölni kellett, a már megvásárolt bérletek árát pedig visszatérítik.

Először fordul elő a Margófeszt történetében, hogy egy ilyen népszerű rendezvényt le kell mondani. A szervezők szerint a Szentgyörgyváron megtartott fesztivál évről évre egyre több látogatót vonzott, és idén rekordszámú bérletet adtak el az első időszakban. Ennek ellenére a kellő anyagi támogatás hiánya miatt nem tudják megrendezni az augusztus közepére tervezett eseményt.

A szervezők elmondták, hogy bár számos terveik voltak, többek között szuper fellépőkkel és kempinggel, a támogatás hiánya miatt nem tudják biztosítani a Margófeszt által képviselt minőséget és színvonalat. Ezért döntöttek úgy, hogy a zalai Margófesztet, amelyet nagyon szerettek volna megrendezni, idén nem tartják meg.

A zalai Margófeszt négy évvel ezelőtt indult, és a Zala bal partján fekvő Szentgyörgyvár három éven át volt a fesztivál otthona. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a fesztivál törlése nem befolyásolja a Margó többi programját, amelyek továbbra is változatlanul folynak, következőként az Őszi Margó Irodalmi Fesztivált rendezik meg októberben a Nemzeti Táncszínházban.

A szervezők tájékoztatása szerint azok, akik már megvásárolták a zalai Margófeszt bérletüket, visszakapják a bérlet és a kempingbérlet árát is. A visszatérítés részleteiről és időpontjáról a jegyértékesítési partner, a Tixa fogja az érintetteket e-mailben értesíteni.

Egy másik, Zala megyében aktuális esemény kapcsán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délután arról számolt be, hogy a 41 éves Dakov Goran 2024. június 9., vasárnap óta ismeretlen helyen tartózkodik, azóta életjelet nem adott magáról, így a rendőrök jelenleg is keresik őt. Dakov Goran gondnokság alatt áll, és a szükséges gyógyszereket sem vitte magával. Vélt tartózkodási helye a Zala vármegyében lévő Nemeshetés, Búcsúszentlászló és környéke.

A férfi 180 centiméter magas, 88-90 kilogramm, átlagos testalkatú, a feje tetején kopasz, szakállas. Eltűnésekor pamut kék-fehér kockás, rövid ujjú inget, terepszínű, oldalt zsebes térdnadrágot és fekete zárt félcipőt viselt. Beszél angolul, bolgárul és oroszul is.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság azt kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-92-311-510-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es díjmentes segélyhívó számon!