Wizz Air előfizetés: Bérlet Magyarországra

Magyarországon is bevezeti a Wizz Air az előfizetés alapú MultiPass szolgáltatását, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy éven keresztül rögzített áron utazhassanak a légitársaság járatain, beleértve a nyári főszezont is.

A Wizz Air kedden jelentette be, hogy a MultiPass szolgáltatása révén az előfizetők havi rendszerességgel válthatnak jegyet fix áron, függetlenül a szezontól vagy a légitársaság dinamikus árazásától. Azonban bizonyos időszakok, mint például a karácsonyi ünnepek, kivételek lehetnek, amikor nem érvényesek a bérletes jegyek.

A bérletet egy irányban és retúr is meg lehet vásárolni, az ár pedig attól függ, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat szeretne az utas igénybe venni. A jegyárakon felül további szolgáltatások is hozzáadhatók a bérlethez.

A bérlet ára egy irányban 24 490 forinttól kezdődik, míg retúrjáratok esetében 48 890 forinttól. Egy éves bérlet esetén, ha nem adunk fel poggyászt, 600 ezer forintból kijön. A legmagasabb árkategóriájú bérlet, amely tartalmazza az elsőbbségi szolgáltatást és a feladott poggyászt is, 114 590 forintba kerül egy retúr útra. Az előfizetés időtartama 12 hónap, amely során havonta kerül levonásra az ár, és cserébe a társaság egy tokent ad, amelyet jegyre lehet beváltani.

A szolgáltatás különösen azok számára előnyös, akik gyakran utaznak, beleértve azokat is, akik rendszeresen repülnek Magyarországról, akár munkájukból kifolyólag. A jegyfoglalásra legalább öt nappal a járat indulása előtt van lehetőség.

A Wizz Air már egy évvel ezelőtt elindította a MultiPass szolgáltatását Lengyelország és Olaszország bizonyos útvonalain, és azóta több országra, köztük Romániára is kiterjesztették a lehetőséget. A fix havi díjért kínált jegy- és poggyászárak egy évre szóló ajánlata főként a gyakori utazóknak kedvez, és a szezonális árváltozásokat is elkerülhetik ezzel a megoldással. A légitársaság úgy kalkulál, hogy ezzel a konstrukcióval idén akár 30-40 százalékot is megtakaríthatnak az utasok a legnépszerűbb nyári úti célok jegyárából. Az előfizetés Budapestről vagy Debrecenből is elérhető, így a magyar utasok számára is kínál alternatívát a hagyományos jegyvásárlási módszerekhez képest.

Az utasoknak lehetőségük lesz arra, hogy az előfizetésük megkezdésekor azonnal lefoglalják a repülőjegyüket, és mindössze öt nappal később már induljanak is első útjukra. Ha az előfizetés kezdő hónapjaként a soron következő hónapot választják, az utasok a hónap hatodik napjától kezdődően repülhetnek 30 vagy 31 napig. Az előfizetés minden hónap első napján megújul. A WIZZ MultiPass megvásárlására a hónap közepén is lehetőség van, amennyiben annak legvégéig több mint 5 nap van hátra. A vásárlást követően csupán 5 nap múlva már fel is szállhat az utas választott járatára. A WIZZ MultiPassról további információk a Wizz Air hivatalos honlapján találhatóak.