Somlószőlősön választási győzelem után májusfát vágtak ki

Somlószőlősön a frissen megválasztott önkormányzati képviselők és a polgármester vasárnap éjjel ünnepelték a választási eredményeket, ami során motoros fűrésszel kivágták a település májusfáját. A választási győzelem utáni ünneplést Balatoni Balázs képviselő élőben közvetítette a Facebookon, ahol a résztvevők alkoholfogyasztása is látható volt. A felvételek több százas nézettséget értek el, de később törölve lettek.

A polgármester, Kiss János Norbert is részt vett az ünneplésen, ahol rövid beszédet mondott és megköszönte a támogatást. A másik törölt videón az látszott, hogy a társaság mulatozik, és egy képviselőtárs fűrészért kiált. "Hozzatok egy k***a fűrészt! Kari, hol a fűrészünk?" – kiáltotta a videóban a képviselő.

A polgármester korábban konfliktusokat élt meg az előző ciklus testületével, amelynek tagjai szerint Kiss önkényesen költötte az önkormányzati forrásokat. A gazdasági és ügyrendi bizottság rendőrségi feljelentést is tett a polgármester ellen, amelyben 12 visszaélésgyanús ügyet soroltak fel.

A választáson Kiss egy hozzá lojális csapatot állított össze, amelyben a felesége is mandátumot szerzett. Kiss független jelöltként indult, de a kampány utolsó napjaiban egy tüntetésen vett részt, ahol No War, No Gender, No Migration táblával látható egy fényképen.

A májusfa kivágását a polgármester is megerősítette, amelyet a Somlószőlősért Egyesület állított fel május elején. Az egyesület több tagja a vesztes polgármesterjelöltet, Kovács Lászlót támogatta. A májusfa maradványaira egy lakatlan ház udvarán bukkantak rá.

Kiss polgármester szerint a májusfa kivágása szimbolikus tett volt, amely jelzi, hogy a településen helyreállt a rend. "Voltak, akik megtették, és kivágták, én nem vettem részt benne. De véleményem szerint már nem is volt ott helye, hiszen már nem május van. A választás miatt nagy volt a hevület, és szerintem szimbolikus tett volt a kivágás" – árulta el a lapnak Kiss János Norbert.