Trump golfklubjai veszélyben lehetnek a szeszesital-árusítási engedélyek miatt

Donald Trump elítélése nemcsak politikai, hanem személyes következményekkel is járhat az üzleti életében, például azzal, hogy elveszítheti New Jersey állambeli golfklubjainak szeszesital-árusítási engedélyeit.

Annak ellenére, hogy a volt amerikai elnök elítélése nem jelent automatikus kizárást az elnökválasztási versenyből, és csak csekély mértékben befolyásolja támogatottságát, Trumpnak szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy elveszíti New Jersey államban található három golfklubjának szeszesital-árusítási engedélyét. A Trump-cégcsoport által üzemeltetett golfrezidenciák Bedminsterben, Colts Neckben és Pine Hillben találhatók, és mindegyik árusít alkoholt.

New Jersey törvényei szerint azok, akiket „erkölcsi aljasságból elkövetett bűn” miatt ítélnek el, nem jogosultak szeszesital-forgalmazási engedély megszerzésére. Az államügyészség alkoholos italok felügyeletével foglalkozó hivatala hétfőn hívta fel a figyelmet erre a szabályra, amely az olyan súlyos bűncselekményekre vonatkozik, melyek megtévesztéssel, csalással és romlottsággal hozhatók összefüggésbe.

Donald Trumpot New York államban ítélték el május végén, a Stormy Daniels pornószínésznőnek fizetett hallgatási pénz ügyében. Az ítélet szerint Trump üzleti dokumentumokat hamisított, hogy eltitkolja azokat az információkat, amelyek károsak lehettek volna a 2016-os elnökválasztási kampányára. Az esküdtszék mind a 34 vádpontban bűnösnek találta, de a konkrét büntetést csak július 11-én fogják kiszabni.