Tasó László, a nyíradonyi Fidesz képviselője, különös üzenettel reagált a választási eredményekre

Tasó László, a Fidesz országgyűlési képviselője és Nyíradony egykori polgármestere, Facebook-posztban fejezte ki nemtetszését a választási eredményekkel kapcsolatban, de hozzátette, hogy a választók döntését tudomásul vették.

Tasó László, aki 1994 és 2014 között töltötte be Nyíradony polgármesteri posztját és volt államtitkár is, köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz–KDNP nyíradonyi polgármesterjelöltjére és képviselőjelöltjeire szavaztak. Ezt követően Kóczián Rudolf egy versét ajánlotta, amely arra utal, hogy a szavazatoknak megfelelően kellene bánni az emberekkel. A versben szerepelnek olyan sorok, mint "Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled! Hogyha IGEN-t mondtál, az Úr legyen veled! Hogyha NEM-et, Ő se bocsásson meg neked! Ne lásd meg a Mennyet, Pokolban a helyed!" és "Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled! Úgy mentsenek ki a lángban álló házból! Úgy húzzanak ki a vad, dühöngő árból! Éhhalál küszöbén úgy kapj majd kenyeret!".

A képviselő úgy véli, hogy a választók új, felkészültebb vezetőket szeretnének, és ezt a Fidesz–KDNP elfogadja. Tasó hangsúlyozza, hogy a verset csak emlékeztetőül osztotta meg.

A 444 cikke szerint nemrégiben egy Bodnár Fanni nevű nő ellen indult behajtási eljárás, aki egy Hajdú-Bihar megyei cégcsoportban vállalt egyre nagyobb szerepet, és a cikk említést tesz Tasó László helyi üzleti életre gyakorolt hatásáról is.