TNT Inti újabb szívműtéten esett át

TNT Inti, aki másfél éve szívritmuszavar miatt került orvosi kezelés alá, nemrégiben harmadik szívműtétjén esett át. A zenész megosztotta a műtét előtti félelmeit és a beavatkozás részleteit.

Zuber Krisztián, ismertebb nevén TNT Inti, a mai napon már harmadik alkalommal került műtőasztalra. Az RTL Fókusznak adott interjúban beszélt arról, hogy gyerekkora óta küzd szívritmuszavarral, de az utóbbi időben állapota súlyosbodott.

A zenész elmondta, hogy a mindennapi tevékenységek is megterhelték, rövid séták után kénytelen volt pihenőt tartani, és az alvás is problémává vált számára. A tüdőjében felgyülemlett víz miatt úgy érezte, ha elalszik, nem fog felkelni.

TNT Inti kezdetben nem keresett orvosi segítséget, de volt párja, Sáfrány Emese unszolására végül kivizsgáltatta magát. A harmadik műtét során a szívritmuszavart okozó izmokat égették ki. Az énekes állapotát a koronavírus is rontotta.

Annak ellenére, hogy évente 40-50 koncertet ad, TNT Inti úgy véli, hogy a színpadon töltött másfél-két óra nem jelent veszélyt számára, mivel sportos életmódot folytat. A gyógyszerek és az egészséges életmód hatására a szívének erőssége 20%-ról 50%-ra javult, amit orvosa is pozitív fejleménynek tart.

A zenész hamarosan genetikai vizsgálatot tervez, hogy kiderítse, betegsége örökletes-e, mert ha igen, akkor lányáról is tudnia kell.