Gázolás történt a vasúti pályán Gárdonynál

A Veszprémből a Déli pályaudvarra tartó vonat gázolt el egy embert Agárd és Gárdony között kedd reggel, ami jelentős fennakadást okoz a vasúti közlekedésben.

A baleset következtében a mozdony üzemképtelenné vált, és a szomszédos vágányon is szünetel a forgalom. A helyszínre érkező székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítenek a szerelvény mintegy 300 utasának átszállni a mentesítő járatra.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a baleset miatt a vonatok Gárdony és Dinnyés között csak egy vágányon közlekednek, és a helyszínelés befejezéséig, várhatóan 9-10 óráig tartó késésekkel kell számolni. Emiatt a Budapest-Székesfehérvár vonalon 10-15, esetenként 15-30 perccel nőhet a menetidő.

A következő járatok menetrendje módosult a baleset következtében:

  • A Veszprémből a Déli pályaudvarra 6:54-kor elindult vonat csak Székesfehérvárig közlekedett, onnan az utasok a Tópart InterCityvel (IC 849) folytathatják útjukat, mely 25-30 perces késéssel közlekedik és Velencén is megáll.
  • A Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra tartó Göcsej InterCity (IC 959) menetideje 30 perccel nőtt, és csak Székesfehérvárig közlekedik. A Déli pályaudvarról Zalaegerszegre 11 órakor induló Göcsej InterCity (IC 954) szintén csak Székesfehérvártól közlekedik, odáig az utasok a Déli pályaudvarról 11:05-kor induló Kék Hullám Expresszvonattal jutnak el.
  • A Déli pályaudvarról Szombathelyre 10 órakor induló Bakony InterCity (IC 904) csak Székesfehérvártól indul, az utasok a Déli pályaudvarról 10:05-kor induló Déli->Parti InterRégióval juthatnak el Székesfehérvárig.

A Katasztrófavédelem és a MÁVINFORM folyamatosan tájékoztatja az utasokat a helyzetről és az esetleges további változásokról.

A Mávinform tájékoztatása szerint Budapest és Székesfehérvár között a feláras vonatokat helyjegy megváltása nélkül is igénybe lehet venni.

A Mávinform ezen kívül arról is tájékoztatott, hogy:

  • A Hatvanból Balassagyarmatra 7:15-kor elindult S780-as vonat (33512) helyett pótlóbusz közlekedik Galgamácsától.
  • Eger-Felnémet és Szarvaskő között, Almár közelében fa dőlt a vágányra, emiatt szünetel a forgalom az eltávolításáig. Az Egerből Szilvásváradra 7:32-kor elindult vonat (35512) a fának ütközött, személyi sérülés nem történt, de a vonat várakozásra kényszerül. Az utasokat Almár megállóhely és Szilvásvárad között pótlóbusz szállítja. A Szilvásváradról Egerbe 8:47-kor induló vonat (35517) helyett szintén pótlóbusz szállítja az utasokat a teljes útvonalon.