A somogyi vállalkozó megoldása a vízdíjproblémára

Sok vállalkozás nehezen viselte a januárban bevezetett új víziközműelszámolást, de egy somogyi vállalkozás sikeresen csökkentette a vízdíjat 192 ezer forintról 5 ezer forintra.

Január óta országszerte egységesítették a nem lakossági vízdíjakat, és bevezetésre került egy új számítási módszer, amely az átfolyási átmérőtől függő alapdíjon alapul. Egy dunántúli vízszolgáltató esetében átlagosan 3,5-szeres növekedést jeleztek előre a nem lakossági fogyasztók számára. Ezzel szemben egy somogyi faipari telephelyen, ahol a fogyasztás minimális volt, a számla mégis negyvenszeresére emelkedett.

A változékony időjárás ellenére, amely szerdán és csütörtökön többfelé esővel és záporokkal tarkított, a somogyi vállalkozásnak sikerült jelentősen csökkentenie a vízdíjat. Nyugaton a csúcshőmérséklet 20 fok alatt maradt, máshol 21 és 27 fok közötti értékek voltak jellemzőek, az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérték.

A következő napokban azonban a melegedés folytatódik, péntektől már nem várható számottevő csapadék, egyre több napsütés jön, szombattól pedig déliesre fordul fölöttünk az áramlás, amivel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Vasárnap már többfelé súrolhatjuk a 30 fokot, és a jövő héten beköszönt az idei nyár első komolyabb hőhulláma, idén először a maximumok a 35 fokot is elérhetik.