Elképesztő összegért kelt el Sissi magyar szabású bársonykabátja

A Dorotheum aukciós házban megrendezett árverésen Sissi, azaz Wittelsbach Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné magyar szabású bársonykabátja 62 400 euróért, közel 25 millió forintért talált gazdára.

A császári pár, Ferenc József és Erzsébet királyné több személyes tárgya került kalapács alá a bécsi aukciósházban. Az árverésen különösen nagy érdeklődés mutatkozott a királyné egyik magyar szabású bársonykabátja iránt, amely végül óriási összegért cserélt gazdát. A Dorotheum tájékoztatása szerint a keddi árverésen egy Erzsébet királynéról készült olajfestmény 48 100 euróért, míg személyes lovaglópálcája 16 900 euróért talált új tulajdonosra.

Nem csak a királyné, hanem férje, Ferenc József császár tárgyai is nagy érdeklődést váltottak ki. Az uralkodó lovaglócsizmájáért 7800 eurót fizettek, szemüvegéért pedig 19 500 eurót adtak az aukción résztvevők. A bécsi aukciósház közleménye szerint a császári pár személyes használati tárgyai iránt hatalmas volt az érdeklődés, ami az eladott tárgyak magas árában is tükröződött.