Sas József lánya az édesapjáról mesélt

Sas József, aki három éve hunyt el, egy egész ország kedvenc nevettetője volt, és emlékét minden magyar örökre magában fogja őrizni. Lánya, Sas Ágnes most őszintén beszélt arról, milyen ember is volt valójában az édesapja.

Sas Ágnes elárulta, hogy édesapja, Sas József hat évtizedet töltött a színpadon, és még súlyos betegsége idején is a színházba akart menni fellépni. "Apu rendkívül extrovertált, céltudatos és sokrétű személyiség volt. Nagyon sokat dolgozott azért, hogy elismert és kedvelt művész legyen. A kabarékban éppúgy otthonosan mozgott, mint a magyar nótákban és a humoros slágerek előadásában" – mondta Ágnes, hozzátéve, hogy édesapja mindenből aranyat tudott csinálni, nem csak színész, rendező és író volt, de 25 éven át sikeresen vezette a Mikroszkóp Színpadot.

Sas József ismert arról is, hogy felkarolta a feltörekvő tehetségeket, és lehetőséget adott nekik a kibontakozásra. Ágnes szerint édesapja olyan neveket segített elő, mint Maksa Zoltán, a Markos-Nádas, a Defekt duó, Aradi Tibor és Varga Ferenc József. "A tehetséges emberekért rajongott, a középszert nem bírta" – emlékezett vissza Ágnes, kiemelve, hogy édesapja sikerének titka abban rejlett, hogy az általa írt kabarékban kimondta az igazságot, és a közönség össze tudott kacsintani vele.

Sas József nemcsak művész, hanem édesapa is volt. Ágnes elmondása szerint mivel ő napközben iskolában volt, édesapja pedig este a színházban játszott, csak a hétvégéket töltötték együtt. Ilyenkor gyakran előkerült a Torpedó, ami a nagy nevettető egyik kedvenc játéka volt, és amikor nem kislányával játszott, a krimi történeteket kedvelte. Ágnes hangsúlyozta, hogy a család, akárcsak a magyar emberek, soha nem fogják elfelejteni Sas Józsefet: "Sokszor megyünk ki apukám sírjához, fontosnak tartjuk, hogy beszéljünk róla, emlékezzünk rá" – mondta.

: (Meglepetés Magazin)