Prince of Persia: A legendás sorozat új fejezete

Sokat kellett rá várni, de végre fénykorát idézi a Prince of Persia, amely újabb részekkel bővült, és ismét a játékosok kedvence lehet. Az első rész 1989-es megjelenése óta a sorozat több változáson is átesett, az Ubisoft keze alatt pedig új irányt vett a franchise. A 2001-es The Sands of Time reboot sikere után több közkedvelt folytatás is érkezett, de voltak kevésbé sikeres próbálkozások is, mint a 2008-as cell shaded grafikával rendelkező Prince of Persia.

2024 elején azonban a sorozat újabb mérföldkőhöz érkezett a Prince of Persia: The Lost Crown megjelenésével, amely oldalnézetes, metroidvania-elemekkel gazdagított játékélményt nyújtott. A The Lost Crown sikere után az Ubisoft május 27-én korai hozzáférésben kiadta a The Rogue Prince of Persia című játékot, amely egy roguelike műfajba tartozó cím, és a főhős a hunok ellen küzd a szeretett hazájáért. A játékban a herceg folyamatosan újraéled, így egy időhurokban küzdhet meg az ellenségekkel.

A The Rogue Prince of Persia, bár még befejezetlen, már így is tartogat kihívásokat a játékosok számára. A játék első harmadában két erős boss-szal kell szembenézni, miközben a Prince of Persia sorozatra jellemző akrobatikus mozdulatokat kell alkalmazni. A platform részek közben begyakorolt képességeket a főellenségeknél is tudatosan kell használni.

A rajzfilmes külső ellenére a The Rogue Prince of Persia egy rendkívül nehéz játék, amelyet az Evil Empire fejlesztett. A játék eleinte könnyűnek tűnhet, de a kisebb ellenségek után komoly kihívásokba ütközhetünk, és gyakran kerülhetünk vissza a pálya elejére egy váratlan game over után. A játékban kevés a dialógus és a szinkronszínészek által felmondott párbeszédek, valamint az ellenségek is hamar monotonná válhatnak. A herceg rendelkezik különböző fegyverekkel és képességekkel, de a játékélmény egy idő után monotonná válhat.

A The Rogue Prince of Persia aláfestő zenéi azonban kiemelkedőek, és a zenei albumot külön is kiadták. A játék végleges verziójára még várni kell, de azok számára, akik már befejezték a Hades II-t, a The Rogue Prince of Persia kellemes időtöltést nyújthat. A játék jövője még kérdéses, de ígéretes próbálkozásnak tűnik a roguelike zsánerén belül, és a Prince of Persia sorozaton belül is.

A The Rogue Prince of Persia PC-re érhető el, Steamen keresztül.

7/10