Polt Péter válaszolt Völner Pál luxusautózására

A legfőbb ügyész, Polt Péter kifejtette, hogy a vagyonzárral sújtott volt fideszes államtitkár, Völner Pál hogyan vezethetett Audi Q5-öst.

Völner Pál, akit korrupció vádjával illetnek, és aki korábban panaszkodott a vagyonzára miatt, április végén egy prémium kategóriás városi terepjáróval, egy Audi Q5-öst vezetve látták, amint családját lángosozni viszi. Ezt egy olvasó fotója dokumentálta, amit a 24.hu-nak küldött be. A cikk megjelenése után Vadai Ágnes, a DK politikusa, Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult kérdéseivel, arra kíváncsi, hogy a vagyonzár ellenére hogyan lehetséges ez.

Polt Péter megerősítette, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség folyamatosan és teljeskörűen vizsgálja Völner Pál vagyontárgyait, hogy azok közül melyekre lehet vagyonelkobzást elrendelni. A vagyonbiztosítás érdekében többek között lefoglalásokat és zár alá vételt is alkalmaztak.

A volt igazságügyi államtitkár és családja vagyonának zár alá vétele során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala több bankszámlát, részvényt, ingatlant, autót és céges üzletrészt is érintett. Völner fiának Porsche sportautóját és feleségének hibrid hajtású Lexus terepjáróját is lefoglalták.

A legfőbb ügyész szerint azonban a kérdéses Audi Q5-ös gépkocsi esetében nincs olyan információ, ami kényszerintézkedést indokolna. A büntetőeljárás során alkalmazott vagyonzárral kapcsolatos intézkedések csak a megjelölt vagyontárgyak tulajdonjogát korlátozzák, ami nem jelenti azt, hogy Völner Pál ne használhatna olyan gépkocsit, amelyet nem érintenek a kényszerintézkedések.